Spaarhypotheek

De spaarhypotheek combineert een hypotheek met een spaarverzekering. U lost tussentijds niet af waardoor u optimaal van de renteaftrek profiteert. Naast de rente voor de hypotheek betaalt u de premie voor de spaarverzekering. Met deze spaarverzekering spaart u voor het aflossen van de hypotheek op de einddatum. Daarbij heeft u de zekerheid dat de hypotheek op de einddatum precies wordt afgelost. In geval van eerder overlijden wordt de hypotheek dan ook geheel afgelost. Veel starters kiezen van oudsher voor een spaarhypotheek. Echter met de huidige hypotheekrente krijgt men een lage vergoeding op de inleg.

Voordelen:
Bij de spaarhypotheek bent u er altijd zeker van dat de hypotheek op de einddatum wordt afgelost. Dit geeft zekerheid. Het opgebouwde kapitaal is geheel belastingvrij, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de beleggingshypotheek. Bij een hoge hypotheekrente is de spaarhypotheek extra interessant, omdat de rente die u ontvangt dan ook hoger is en dus de spaarpremie lager is. Dit weegt op tegen de hogere hypotheekrente, omdat deze aftrekbaar is van de belasting.

Nadelen:
Bij de spaarhypotheek kent men weinig vrijheid en geen mogelijkheden om van het opgebouwde kapitaal iets over te houden.

Vraag naar de diverse mogelijkheden. Voor exacte rente en voorwaarden adviseren wij u contact met ons op te nemen.

 

 

 

 

Huis-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Freek