Aflossingsvrije hypotheek


U kunt ervoor kiezen om een deel van de hypotheek pas af te lossen op het moment dat u uw huis verkoopt. U sluit dan een aflossingsvrije hypotheek. Met deze hypotheek betaalt u alleen rente. Deze rente is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Bij een volledige aflossingsvrije hypotheek verplicht de geldverstrekker u meestal tot het sluiten van een zogenaamde overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit op het moment dat u komt te overlijden voor het aflopen van de hypotheek. De minimale hoogte van dit bedrag wordt vastgesteld door de geldverstrekker. Een gehele aflossingsvrije hypotheek is interessant wanneer u slechts een klein gedeelte van de waarde van uw huis in hypotheek geeft om bijvoorbeeld extra geld voor een aan- of verbouwing vrij te maken. Omdat u dit geld weer in het huis steekt stijgt de waarde van het onderpand. Een andere bekende vorm is wanneer mensen op latere leeftijd gaan verhuizen naar een kleinere woning en een behoorlijk gedeelte eigen geld inbrengen.


Voordelen:
Doordat u niet aflost en ook geen kapitaal opbouwt om af te lossen, zijn uw maandelijkse lasten veel lager dan wanneer u wel aflost.
 
Nadelen:
Het niet aflossen geeft een behoorlijk risico en u blijft een hypotheek behouden totdat u het huis verkoopt. Zolang u in uw huis blijft wonen komt u nooit uit de schulden. Daarbij is het zo dat u niet oneindig de rente kunt aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting.

Vraag naar de diverse mogelijkheden. Voor exacte rente en voorwaarden adviseren wij u contact met ons op te nemen.

 

 

Huis-2

 

 

 

 

 

 

 

Foto Freek